Альфа-Банк Україна повідомляє про збільшення статутного капіталу на 3,1 млрд грн

Новини 03 грудня 2015 - 14:06

Альфа-Банк Україна збільшив статутний капітал на суму 131,5 млн доларів США, що за курсом НБУ на дату збільшення склало 3 135 млн грн.

Раніше повідомлялося, що холдингова компанія ABH Ukraine Limited (далі ABHU), яка володіє 100% акцій Альфа-Банк Україна, прийняла рішення про збільшення статутного капіталу банку на 2,761 млрд  грн шляхом приватного розміщення 651,758 простих іменних акцій, що складає 59,53% від статутного капіталу банку.

Після розміщення простих іменних акцій розмір статутного капіталу Альфа-Банку Україна складе 7,4 млрд грн. У результаті збільшення статутного капіталу не відбувається зміна власника великого пакета акцій банку. Акції будуть розміщені серед єдиного акціонера банку - компанії ABHU, яка володіє 100% від розміру статутного капіталу банку.

Отримані від додатково розміщених простих іменних акцій кошти будуть спрямовані на розвиток корпоративного та роздрібного бізнесів банку, а також електронної комерції.

«Альфа-Банк є надійним банком, а дане рішення збільшити капітал Альфа-Банку на еквівалент 131,5 млн дол. США є частиною втілення довгострокової стратегії наших акціонерів, що передбачає створення потужної банківської платформи в Україні для подальшого розвитку банківського бізнесу у всіх сегментах. Наші акціонери мають глобальне бачення і розширюють свою присутність на банківській карті Європи, про що свідчать останні новини про угоди нашого холдингу ABHH», - повідомив Рушан Хвесюк, головний керуючий директор Альфа-Банку Україна.

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом в Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії (банки) ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах. Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, проживають в Лондоні), Олексій Кузмічьов - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08 % (всі троє - громадяни РФ, проживають у Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%.

new popup
Ми оновлюємося!
Зацінити бета-версію нового сайту можна хоч зараз.
На новий сайт