Альфа-Банк Україна став членом Професійної асоціації корпоративного управління

Новини 26 квітня 2016 - 15:25

Альфа-Банк Україна став одним із членів Професійної асоціації корпоративного управління (ПАКУ) - провідного експертного співтовариства в сфері корпоративного управління в Україні. Учасники організації допомагають українським компаніям впроваджувати кращі світові практики та методичні розробки в системі корпоративного управління.

"Наш банк став учасником великої команди однодумців, які поділяють спільні принципи ведення бізнесу - ми впевнені, що ефективне корпоративне управління відіграє ключову роль в інвестиційній привабливості бізнесу. Розвиваючи систему корпоративного управління, український бізнес має всі шанси стати прибутковішим, стійкішим та  надійнішим, - сказала Галина Потопальська, Корпоративний секретар Альфа-Банку Україна. - Система корпоративного управління Альфа-Банку Україна відповідає чинному законодавству та тенденціям міжнародних  практик, забезпечуючи ефективне управління бізнесом та раціональне використання ресурсів банку для досягнення стратегічних цілей і задоволення інтересів акціонерів, співробітників, клієнтів та інших стейкхолдерів банку. Процеси та процедури управління в банку структуровані таким чином, щоб забезпечити дотримання всіх законів, норм і правил та створити оптимальні умови для прийняття далекоглядних і відповідальних рішень".

Нагадаємо, що Галина Потопальська очолює підрозділ Корпоративного секретаря банку з лютого 2010 року. З жовтня 2010 року вона є членом Професійної асоціації корпоративного управління, з липня 2015 року обрана членом Правління ПАКУ, лауреат щорічного конкурсу «Корпоративний секретар 2012 року», а також переможець щорічного конкурсу "Корпоративний секретар 2013-2014рр".

Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) створена в 2009 році і є провідним експертним співтовариством, центром генерації реформ в сфері корпоративного управління в Україні. ПАКУ відкрита для спілкування і співпраці з органами державної влади, міжнародними компаніями, саморегульовані організації, професійними асоціаціями, аудиторськими, консалтинговими та юридичними компаніями, дослідницькими центрами та іншими компаніями, які поділяють принципи і завдання ПАКУ.

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом у Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії (банки) ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах. Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, проживають у Лондоні), Олексій Кузмічьов - 18,12%, Пьотр Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі троє - громадяни РФ, проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%. За класифікацією НБУ входить до групи "банки іноземних банківських груп".

new popup
Ми оновлюємося!
Зацінити бета-версію нового сайту можна хоч зараз.
На новий сайт