Альфа-Банк Україна в п'ятірці наднадійних банків країни

Новини 28 жовтня 2015 - 11:06

Журнал «Личный счет», ділове видання, присвячене особистим фінансам, опублікувало підсумки дослідження «Рейтинг наднадійності банків». Щорічний рейтинг за версією видання складається з метою визначити еліту банківської системи, в майбутньому якої сумніватися не доводиться. Редакція журналу визначила тільки 13 таких банків, стійкість яких не викликає побоювань у експертів видання.

За підсумками першого півріччя 2015 року Альфа-Банк Україна увійшов до п'ятірки наднадійних фінансових установ і розташувався на 5 позиції в рамках даного дослідження.

«Філософія акціонерів Альфа-Банку - це відповідальність по відношенню до клієнтів і партнерів, тому наш пріоритет в поточних умовах - це збереження надійності, ліквідності і гнучкості банку. Враховуючи економічну ситуацію, за останній рік наші акціонери двічі збільшували капіталізацію Альфа-Банку Україна, забезпечуючи розвиток бізнесу і надалі. Ці дії допоможуть нам стати не тільки одним з найбільших банків країни, а й одним з найбільш якісних банків галузі», - прокоментував Рушан Хвесюк, головний керуючий директор Альфа-Банку Україна.

У даному рейтингу експерти використовували широкий перелік вимог до фінансових установ. Одними з важливих критеріїв стали зміна капіталу в євро з 1.01.2014 по 1.08.2015 рр., співвідношення капіталу та активів, а також прибуток на 1.08.2015 р.  Враховувалися і зміни в депозитних портфелях, як фізичних осіб, так і юридичних з початку року. Крім цього, до уваги бралася можливість підтримки з боку держави або іноземних інвесторів. Також важливими критеріями відбору стали рейтинги міжнародних агентств за шкалою в іноземній валюті.

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом в Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії (банки) ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах. Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, проживають в Лондоні), Олексій Кузмічьов - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08 % (всі троє - громадяни РФ, проживають у Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%.

new popup
Ми оновлюємося!
Зацінити бета-версію нового сайту можна хоч зараз.
На новий сайт