У Києві пройшла прес-конференція, присвячена об'єднанню акціонерів Альфа-Банку і Укрсоцбанку

Новини 04 лютого 2016 - 20:29

4 лютого в Києві в прес-центрі інформаційного агентства «Українські новини» відбулася прес-конференція на тему «Банківська угода року: об'єднання акціонерів Альфа-Банку і Укрсоцбанку. Що далі?". Організатор конференції - Альфа-Банк Україна і UniCredit Bank.

На питання журналістів про головну банківську угоду року відповіли Пьотр Авен, глава ABHH і Спостережної ради Альфа-Банку Україна, і Мауро Маскіо, генеральний менеджер UniCredit Bank. Також участь у конференції взяли Рушан Хвесюк, головний керуючий директор Альфа-Банку Україна, Олександр Луканов, президент Альфа-Банку Україна, Вікторія Михайльо, голова правління Альфа-Банку Україна, а також Тамара Савощенко, голова правління UniCredit Bank.

Головною темою дискусії стало об'єднання акціонерів Альфа-Груп і групи UniCredit, які стають партнерами і посилять свої позиції в п'ятірці найсильніших банків України. Ця угода дасть змогу ABHH створити провідного гравця в роздрібному і корпоративному банкінгу, з потужною платформою для зростання і розвитку.

«Це надзвичайно цікава угода, ми співпрацюємо з UniCredit вже протягом років. Це об'єднання зусиль, по-перше, добре для нас, тому що в банківській сфері розмір має значення. Безумовно, це угода, яка виведе нас на інший рівень бізнесу в Україні. Це добре для наших клієнтів, тому що за рахунок синергії двох банків вони отримують великий спектр послуг - і на кращих умовах, ніж раніше. Це також добре для банківської системи. Оскільки продовжує працювати банк, який завжди виконував всі свої зобов'язання не тільки в Україні, але і в інших країнах. Крім того, важлива репутаційна складова - ми залучаємо в партнери великий європейський банк з блискучою репутацією. І це важливо не тільки в Україні, але і в Європі», - підкреслив Пьотр Авен, глава ABHH та Спостережної ради Альфа-Банку Україна.

«Для Укрсоцбанку, яким ми управляли багато років, настає новий етап розвитку. Синергія активів UniCredit та Альфа-Груп дає можливість з'явитися найсильнішому гравцю на українському банківському полі - це саме той випадок, коли розмір має значення. Ми впевнені, що для клієнтів це означатиме не лише ефективний і сучасний банкінг, а й новий рівень надійності фінансового партнера», - зазначив генеральний менеджер UniCredit Bank Мауро Маскіо.

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом у Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії (банки) ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах.

Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, проживають у Лондоні), Олексій Кузмічьов - 18,12%, Пьотр Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі троє - громадяни РФ, проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%.

За класифікацією НБУ входить до групи "банки іноземних банківських груп".

UniCredit Bank – один з найбільших універсальних банків України, який пропонує повний спектр сучасних фінансових послуг як для фізичних осіб, так і для корпоративних клієнтів.

Оновлений UniCredit Bank утворився у грудні 2013 року шляхом об’єднання двох українських активів групи UniCredit, яка працює на локальному ринку з 1997 року. Інтегрований банк поєднав у собі потужність, міцність та широке покриття ПАТ "Укрсоцбанк" та європейський досвід, якість обслуговування та гнучкість ПАТ "УніКредит Банк". Група UniCredit – один з лідерів серед європейських фінансових установ, представлена на 50 ринках та у 17 країнах Європи, налічує понад 8 400 відділень та більше ніж 146 000 співробітників, має активи у розмірі 875,126 млрд євро.

new popup
Ми оновлюємося!
Зацінити бета-версію нового сайту можна хоч зараз.
На новий сайт