preloader

Альфа-Банк Україна достроково погасив 4,6 млрд рефінансу від НБУ

Альфа-Банк достроково й у повному обсязі погасив 4,6 млрд кредиту рефінансування, отриманого від Національного банку України. Банк залучив рефінансування 25 лютого у другий день повномасштабного вторгнення російських військ в Україну під 11% річних терміном на один рік.

Наразі ситуація в порівнянні з першими днями воєнного стану в банківській системі в цілому та Альфа-Банку зокрема стабілізувалася. Так, у квітні залишки на рахунках фізичних осіб в банку в гривні зросли на 3% та склали 11,25 млрд грн.

Нагадаємо, в квітні 2022 року НБУ погодив довірену особу Альфа-Банку Україна Сімеона Дянкова, який отримав право голосу за акціями, які належать акціонерам, чия репутація визнана небездоганною. Віднині пан Дянков у межах повноважень приймає участь в управлінні Альфа-Банку Україна, що дозволить ефективно пройти трансформаційний період та зробити внесок у відновлення економіки України.

Альфа-Банк Україна – один із системно важливих банків України. Банк обслуговує понад 2,5 млн клієнтів-фізичних осіб. Це означає, що від своєчасних та якісних банківських послуг Альфа-Банку залежить добробут 4-6 млн українців (разом із членами їхніх сімей).

Міністерство фінансів США та Міністерство закордонних справ Великобританії заявили, що український Альфа-Банк є окремою юридичною особою, яка не має відношення до російського банку та не підпадає під санкції.