preloader

Альфа-Банк Україна відкрив розділ інвестиції у цифровому банку Sense SuperApp для всіх клієнтів. Пілотний проєкт успішно завершено

Альфа-Банк Україна відкрив спеціальний розділ «Інвестиції» у цифровому банку Sense SuperApp. Тепер всі клієнти банку можуть придбати акції міжнародних компаній, які мають високий інвестиційний рейтинг. Раніше такою можливістю вже скористалися понад 11 тис учасників пілотної групи.

За час пілотного періоду, який тривав з 28 грудня 2021 року до 10 січня 2022 року, обсяг торгів склав понад 18 млн грн. Найбільшою популярністю серед клієнтів користувалися акції Apple, Coca-Cola, Intel, Microsoft. Понад 80% клієнтів купували по 1-2 акції, середній чек за угодами 9700 грн.

Нагадаємо, що для інвестицій у цінні папери необхідно лише:

- бути користувачем Sense SuperApp;

- мати картку або поточний гривневий рахунок в Альфа-Банку Україна;

- бути резидентом України віком від 18 років.

Переваги інвестування через Sense SuperApp:

- Доступна пропозиція. Встановлено мінімальний поріг для інвестування – від 1 акції (у середньому, вартість однієї акції близько 4 000 грн. (еквівалент 150 доларів США).

- Чесна ціна. Клієнт здійснює купівлю та продаж акцій за цінами, що відповідають котируванням міжнародних бірж (торгова сесія доступна у робочі дні з 16:30 до 23:00).

- Відсутність податкових ризиків. Банк виступає податковим агентом клієнта, податки утримуються від інвестиційного прибутку на момент продажу акцій.

- Відповідність українському законодавству. Угоди здійснюються у правовому полі України. Всі розрахунки проводяться у гривні. Клієнтам не потрібно надсилати кошти за кордон. Акції допущені до обігу в Україні Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Національний депозитарій України підтвердив можливість обліку таких акцій у депозитарній системі України.

- Без комісій: до 1 березня 2022 р. Альфа-Банк не стягує комісію за проведення операцій з купівлі-продажу акцій.

- Без посередників. Клієнти укладають угоди щодо придбання акцій безпосередньо з банком, без посередників.

Довідка:

Альфа-Банк Україна ініціював допуск на український ринок акцій провідних міжнародних компаній, серед яких, зокрема: Amazon, Caterpillar, Bank of Ameriса, Chevron, Citigroup, Coca-Cola, Nike, Merck&Co, Paypal, PepsiCo, P&G, Starbucks та Pfizer Inc. Відповідні рішення Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила 28 жовтня та 4 листопада 2021 року.

Альфа-Банк Україна – великий український банк з міжнародним капіталом, входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings S.A. з головним офісом у Люксембурзі. Відповідно до класифікації Національного банку України, Альфа-Банк Україна входить до групи банків іноземних банківських груп, є системно важливим банком і знаходиться в першій десятці фінансових установ країни за обсягом активів. За версією міжнародного видання The Banker Альфа-Банк Україна визнано «Банком року в Україні 2021».