preloader

До відома клієнтів Альфа-Банку Україна

Альфа-Банк Україна засвідчує глибоку повагу та зазначає, що:

Останнім часом ми спостерігаємо реалізацію замовної кампанії чорного ПР з метою дискредитації Банку. Вона включає фейкові новини, фейкові документи, які розміщують на сторінках в соціальних мережах фейкові експерти, проплачені статті. Ми розуміємо, що мета таких матеріалів створити паніку серед клієнтів та дестабілізувати банк, у зв’язку з цим хочемо проінформувати про діяльність Альфа-Банку Україна.

  • Альфа-Банк Україна стабільно працює в рамках чинного законодавства України, враховуючи всі вимоги та обмеження, які виникли у зв’язку із запровадженням воєнного стану в країні. Клієнтам та партнерам доступний повний спектр послуг та сервісів з урахуванням наявних обмежень для всієї банківської сфери. 

Наприклад, за результатами вересня строкові валютні вклади фізичних осіб в Альфа-Банку Україна зросли на 7,5%. Це підтверджує популярність послуги купівлі валюти для подальшого розміщення на депозиті в цифровому банку Sense SuperApp.

Крім того, акціонери банку, висловили готовність добровільного фінансування – докапіталізації Альфа-Банку Україна на $1 млрд. У жовтні в Брюсселі заплановано зустрічі представників банку із регуляторними органами ЄС з цього приводу.

  • Ми спостерігаємо некоректну інтерпретацію у ЗМІ законопроєкту №8069 про націоналізацію системно важливих банків під час воєнного стану, який минулого тижня ухвалила Верховна Рада України.

Суть законопроєкту – врегулювати процедуру передачі будь-якого системно важливого банку від приватних акціонерів у власність держави у разі прийняття відповідного рішення. Тож, описана процедура передачі контролю державі передбачає максимальну «безшовність» та непомітність для клієнтів. Націоналізація банку не несе ризиків для клієнтів, навпаки – є інструментом їх захисту.

Наразі немає підстав для націоналізації Альфа-Банку Україна, однак, навіть, якщо ця процедура буде задіяна, то всі зобов‘язання перед клієнтами та працівниками банку будуть виконані, рахунки блокуватися не будуть, платежі будуть здійснюватися. Банк буде працювати як зазвичай. Зміна власника банку ніяк не вплине на клієнтів та працівників.

  • Альфа-Банк Україна працює згідно з законодавством України та міжнародними стандартами. Звертаємо увагу, що банківський сектор – одна з найбільш жорстко регульованих та контрольованих сфер.

Зауважуємо, що всю свою діяльність та кожен крок Альфа-Банк Україна координує з НБУ. Крім того, всі вклади клієнтів АТ «Альфа-Банк» на 100% гарантовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб*.

Запевняємо, що у Вас, як клієнтів банку, немає приводів для хвилювання, адже навіть у разі зміни власника банку з приватного інвестора на державу – це стосуватиметься лише акціонерів банку і ніяк не вплине на клієнтів. Мета гібридної агресії, зокрема, замовних матеріалів та чуток, які поширюються у ЗМІ – посіяти паніку та створити напругу в банківському секторі. Просимо Вас довіряти лише офіційній інформації та не вірити фейкам.

* протягом дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня його припинення чи скасування. Надалі сума відшкодування становитиме не менше 600 тис. грн. Реєстраційний номер учасника Фонду №048 від 02.09.1999 року, свідоцтво №045 від 19.10.2012 року.