preloader

Global Finance: Альфа-Банк Україна визнано найкращим SME-банком в Україні

Авторитетне видання Global Finance вперше оголосило переможців премії SME Bank Awards 2022 року. Альфа-Банк було визнано найкращим SME-банком в Україні.

За досліджуваний період Альфа-Банк Україна трансформував бізнес-модель роботи з клієнтами МСБ:

– почав розвиток дистанційних каналів обслуговування,

– запропонував фізичним особам-підприємцям можливість обслуговуватись на базі нового цифрового банку Sense SuperApp,

– першим на ринку запустив кредитування малого та середнього бізнесу під плаваючу відсоткову ставку з прив'язкою до облікової ставки Національного банку України.

"Минулого року ми кардинально переглянули модель роботи з МСБ, орієнтуючись на потреби клієнтів: впровадили віддалені канали обслуговування клієнтів, нову сервісну модель, а також telemarketing. Розуміючи поточну актуальність кредитування, ми пішли далі та вже у квітні 2021 року запустили онлайн-кредитування для малого бізнесу, скоротивши термін ухвалення рішення до 3-х робочих днів", - прокоментував Олександр Горінов, директор з малого та середнього бізнесу Альфа-Банку Україна.

Як повідомило видання у своєму офіційному пресрелізі, SME Bank Awards вручається вперше. Так, представники малого та середнього бізнесу найбільше постраждали від пандемії COVID-19 та відіграють вирішальну роль у відновленні економіки будь-якої країни. Для вибору найкращих банків видання використовувало власні критерії, такі як: знання потреб МСБ, широкий спектр продуктів та сервісів, впровадження інновацій тощо.

Global Finance видається у США з 1987 року та розповсюджується у 163 країнах. Журнал кілька разів на рік обирає найкращі фінансові установи з усього світу у різних номінаціях. Ці нагороди стали визнаним стандартом якості, якому довіряють лідери корпоративного сектору та банкіри.

Довідка:

Альфа-Банк Україна – великий український банк з міжнародним капіталом, входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings S.A. з головним офісом у Люксембурзі. Відповідно до класифікації Національного банку України, Альфа-Банк Україна входить до групи банків іноземних банківських груп, є системно важливим банком і знаходиться в першій десятці фінансових установ країни за обсягом активів.