preloader

Спростування некоректної інформації, що з’явилась у ЗМІ

Інформація, опублікована на ресурсах Альфа-Банку Росія та деяких ЗМІ про передачу контролю над Альфа-Банком Україна спеціальному комітету з 4 знову призначених незалежних директорів не відповідає дійсності. Дана комунікація – результат нерозуміння наслідків політичних подій останніх днів та некоректної інтерпретації регуляторних вимог в Україні.

 

Відповідно до банківського законодавства України та регуляторної практики європейських банків, Банком керує менеджмент (Правління), поставивши у пріоритет інтереси клієнтів та Банку, з метою збереження бізнесу, і лише після цього – інтересів акціонерів.

 

У зв'язку з цим просимо взяти до уваги наступну інформацію:

Альфа-Банк Україна в рамках чинного законодавства готує план зміни підсанкційних акціонерів Альфа-Банку Україна для зняття репутаційних ризиків та забезпечення стабільної роботи найбільшого системоутворюючого приватного банку в Україні.

 

Таким чином банк виконає вимоги та норми щодо виведення підсанкційних осіб з акціонерів банку.

 

До формального оформлення всіх процедурних питань ТОП-менеджмент Альфа-Банку Україна дійсно отримав повноваження приймати та погоджувати з НБУ рішення задля завершення переговорів з інвесторами, забезпечення стабільної роботи Банку. Повноваження підсанкційних акціонерів на перехідний період заморожені, водночас відповідальність акціонерів за Банк зберігається.

 

Альфа-Банк Україна працює у штатному режимі, просимо довіряти лише офіційній інформації на сайті банку.