preloader

Пьотр Авен вийшов зі складу Наглядової ради Альфа-Банку Україна

Пьотр Авен, який є міноритарним акціонером ABH Holding з часткою 12.40% , вийшов зі складу Наглядової ради Альфа-Банку Україна 27.02.2022.

На даний час Банк працює відповідно до Постанови НБУ щодо роботи банківської системи в умовах військового стану. У рекордні строки налаштовано всі критичні функції банку для забезпечення роботи відділень, поповнення банкоматів готівкою, проведення платежів корпоративних клієнтів, безперебійної роботи онлайн сервісів цифрового банку Sense.

Альфа-Банк Україна – один з найбільших українських приватних банків (6 500 співробітників, 1,5 млн клієнтів) з міжнародним капіталом. Належить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings S.A. зі штаб-квартирою у Люксембурзі. Банківська група ABHH об'єднує у собі банківські та фінансові установи у Східній та Західній Європі, у тому числі в Нідерландах та Великобританії. Акціонери Альфа-Банку (Україна) – це ABHH (Люксембург, ЄС), головна компанія банківської групи та дочірня компанія ABHH -  ABH Ukraine Limited (Кіпр, ЄС).
 
Одним із кінцевих бенефіціарів Банку та усієї холдингової компанії ABH Holdings S.A. є міжнародна банківська група UniCredit S.p.A. (Італія) – одна з найбільших банківських груп Європи, а також міжнародна компанія з дослідження ракових захворювань TMFСR (США).