preloader

Sense Bank долучився до проєкту Укрзалізниці «Залізна зміна»

Днями Sense Bank спільно із соціальним проєктом «Залізна зміна», куратором якого є Укрзалізниця та ФСК «Локомотив», провели освітні заходи з кібербезпеки для підлітків. Подія відбулась у Львові в комплексі Emily Resort.

Учасниками стали понад 100 дітей з різних регіонів України, які постраждали внаслідок російської агресії, а також діти залізничників, військовослужбовців, ВПО та багатодітних родин.

Фахівці Sense Bank зустрілися з учнями старших класів, які вже є активними інтернет-покупцями, щоб поділитися важливими знаннями щодо безпеки платіжних операцій. Зокрема, відбулась освітня лекція «Історія шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства». Підлітки дізналися, як ще за часів античності зародилось шахрайство з грошима, які загрози сучасного платіжного шахрайства існують сьогодні та як вберегти свої кошти від кіберзлочинців.

01 01

Крім того, спеціально для заходу організатори розробили пізнавальну командну гру «КіберБезпека: думай швидко, плати безпечно!». Діти мали змогу одразу продемонструвати свої знання, розбираючи алгоритм дій у випадку шахрайства та пояснюючи фінансові терміни у легкій, розважальній формі. Найактивніших учасників Sense Bank відзначив тематичними подарунками.

«Фантастичний досвід! Вельми приємно виступити в ролі лектора та взаємодіяти з молодіжною аудиторією, — поділилась враженнями від зустрічі Оксана Гаврилів, Директорка відділення «Львівське». Підлітки проявили активність і ставили численні питання на різні теми. Наприклад, вони активно цікавилися криптовалютами та їхніми транзакціями. Багато запитували щодо стартапів, власного бізнесу. Чи безпечно зберігати кошти в банках? Як працює служба безпеки та як влаштований фінансовий моніторинг банку? Ось такі глибокі й зрілі запитання хвилюють сучасну молодь».

01 01

«Залізна зміна» — проєкт патріотичного виховання АТ «Укрзалізниця» та ФСК «Локомотив». У рамках програми діти подорожують Україною та проходять навчання за 6 обов’язковими напрямами підготовки: спортивна, навчальна медична, навчальна військова, патріотична, лідерська та кіберпідготовка.

«Залізна зміна» це проєкт для талановитих юних українців, які вже пройшли багато життєвих випробувань через російську військову агресію, проте лишаються в Україні, ба більше, мають відмінні результати у навчанні, творчості або спорті. Саме для таких надзвичайних та обдарованих дітей була створена ця програма, насичена тренінгами, майстер-класами, подорожами й цікавими зустрічами. Ми дякуємо Sense Bank за підтримку цієї ініціативи та долучення до проєкту з навчальним тренінгом з фінансової грамотності та кібербезпеки. Діти отримали не тільки цікаві знання, але й купу емоцій і вражень», — коментує Олександр Єгоров, заступник директора філії «Центр оздоровлення та відпочинку» з розвитку спорту та керівник проєкту «Залізна зміна».

Нагадаємо, у березні цього року Sense Bank підтримав міжнародну інформаційну кампанію за ініціативи НБУ Global Money Week, мета якої — розвиток фінансової грамотності учнів і студентів. Заходи банку відвідали студенти шести українських вишів, вихованці скаутської організації «Пласт», а також діти співробітників.