preloader

Sense Bank посів другу сходинку у рейтингу надійності роздрібних банків 2024

Відповідно до опублікованого дослідження видання “Фокус” Sense Bank посів друге місце у рейтингу надійності роздрібних банків України. До рейтингу потрапили 25 великих роздрібних банків у яких на початок січня 2024 року було зафіксовано понад 10 мільярдів гривень чистими активами та понад 2 мільярди гривень у портфелі коштів фізичних осіб.

Для свого дослідження журналісти використали  п’ять показників, спираючись на дані НБУ:

  • частка власного капіталу в залучених коштах;
  • коефіцієнт мультиплікатора капіталу;
  • частка власного капіталу в активах;
  • частка депозитів у сумарних зобов'язаннях;
  • рівень репутації акціонерів банку.

Під час підрахунку результату всім учасникам рейтингу було присвоєно певну кількість балів (від 40 до 100). Після цього відбувся підрахунок, що базувався на п’яти вагових коефіцієнтах: 0,1- частка власного капіталу в залучених коштах, по 0,2 - коефіцієнт мультиплікатора капіталу, частка власного капіталу в активах та частка депозитів у сумарних зобов'язаннях. 0,3 - рівень репутації акціонерів банку.

За результатами дослідження Sense Bank набрав 950 балів та посів друге місце. Така висока оцінка — це чергове, незалежне, підтвердження надійності та стійкості Sense Bank. Дякуємо команді за чудову роботу, а нашим клієнтам — за довіру. Завдяки вам ми стаємо краще.