preloader

Sense Bank взяв участь у ХXIV Payments & Security EMA Conference-2024

24 квітня Sense Bank приєднався до ювілейної конференції ХXIV Payments & Security EMA Conference-2024, присвяченої розвитку безготівкових розрахунків і безпеки платежів.

Однією з ключових тем заходу стало питання впровадження в Україні швидких платежів, які можуть бути альтернативою картковим. Завдяки ним відбувається миттєве зарахування коштів із рахунку на рахунок протягом кількох секунд у будь-який час або день тижня. За даними НБУ, систему планують запустити до кінця першого кварталу 2025 року, що сприятиме розвитку безготівкових розрахунків і покращить сервіс для користувачів.

01 01

Під час події членкиня Правління Sense Bank Інна Тютюн приєдналася до панельної дискусії “Швидкі платежі: бізнес-очікування” за участю представників найбільших українських банків і НБУ. Експерти обговорили переваги миттєвих розрахунків, а також можливості та виклики для сектору у звʼязку з майбутніми змінами.

За словами пані Тютюн, у Sense Bank чекають на запровадження швидких платежів, адже вони стануть аналогом для переказів між фізособами, а також як бізнес-рішення для е-комерції, звичайного карткового та наземного еквайрингу.

“Для повноцінного запуску таких платежів головне, щоб продукт став ефективним і зручним інструментом для клієнтів, бо саме вони обирають — чим і як платити. Ми, зі свого боку, готові підтримати ініціативу НБУ”.

01 01

Також експерти розповіли про клієнтський досвід використання QR-кодів і NfC міток, а також інші варіанти переказів, які пропонують банки.

Пані Тютюн розповіла про успішну реалізацію фінансового месенджера у цифровому банку Sense SuperApp: “Це сервіс у вигляді чату, в якому, окрім швидких переказів, можна обмінюватися повідомленнями. Цей досвід показав нам, що для освоєння нової послуги чи системи потрібен час. Але якщо новий продукт справді корисний та необхідний, клієнти готові навчатися”.

01 01

Представники банків погодилися, що запуск миттєвих платежів має супроводжуватися навчальними програмами. Адже важливо розʼяснити користувачам механіку системи, можливості, які вона надає, та безпекові правила.

Зазначимо, ХXIV Payments & Security EMA Conference-2024 було організовано Асоціацією ЄМА, яка з 1999 року підтримує український банківський та платіжний бізнес. Особливістю цьогорічного заходу стало урочисте святкування 25-річчя Асоціації.

Вдячні колегам і партнерам за цікаве обговорення й важливі думки! Підтримуємо інноваційні рішення, завдяки яким наш сервіс стає ще зручнішим для клієнтів. Адже у цьому є Сенс!