preloader

Sense Bank: Зберігаємо Найвищий Рівень Кредитного Рейтингу uaAAА

28 березня 2024 року Національне уповноважене рейтингове агентство "Експерт-Рейтинг" підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Sense Bank на рівні uaAАA за національною українською шкалою. Цей рівень характеризується найвищою кредитоспроможністю банку порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Приймаючи це рішення, Агентство керувалося підсумками роботи Банку за 2023 рік, а також висновками, зробленими в результаті аналізу фінансової і статистичної звітності Банку за 2023 рік та за січень-лютий 2024 року.

Згідно зі звітом агентства, станом на початок Sense Bank підтримував хороший рівень забезпеченості регулятивним та основним капіталом: Н1 Банку в 42 рази перевищував нормативне значення, Н2 був на 7,24 п.п. вищим за граничне значення, а Н3 Банку не лише в 2,46 рази перевищував нормативне значення, але й був на 2,52 п.п. вищим за середній рівень Н3 по банківській системі України.

У звіті зазначається, що за підсумками дев’яти місяців 2023 року прибуток Sense Bank склав 5,584 млрд грн, в той час як за аналогічний період 2022 року Банк отримав збиток в розмірі 4,318 млрд грн. Станом на початок грудня 2023 року та впродовж періоду аналізу Sense Bank був добре забезпечений ліквідністю, на що вказують високі значення відповідних нормативів Банку (NSFR, LCRвв та LCRів), які із запасом перевищували встановлені НБУ нормативні значення.

Такий високий кредитний рейтинг та позитивна динаміка фінансових показників є результатом наполегливої роботи команди Sense Bank, спрямованої на забезпечення надійності та стабільності для всіх наших клієнтів.

Більш детально зі звітом РА "Експерт-Рейтинг" можна ознайомитись за посиланням.