preloader

Щодо нового пакету санкцій США відносно російських банків

6 квітня 2022 США оголосили новий пакет санкцій відносно російських банків, де в переліку є Альфа-Банк Росія.

Альфа-Банк Україна наголошує, що санкціі стосуються виключно російського Альфа-Банку та просить ЗМІ звертати на це увагу в публікаціях. До Альфа-Банку Україна не застосовано жодних міжнародних та національних санкцій. Оскільки Альфа-Банк Україна є окремою юридичною особою та не має відношення до банку, який працює на територій країни-агресора.

На цьому факті наголошує і Міністерство закордонних справ Великобританії. Так відомство визнало, що Альфа-Банк Україна є окремою юридичною особою, яка не підпадає під введені санкції. Посилання на першоджерело інформації.

Міністерство фінансів США також визначило Альфа-Банк Україна окремою юридичною особою, яка не підпадає під санкції:
https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0705

Альфа-Банк Україна працює в рамках чинного законодавства України, враховуючи всі вимоги та обмеження, які виникли у зв’язку із введенням воєнного стану в країні. Клієнтам та партнерам доступний повний спектр послуг та сервісів з урахуванням існуючих обмежень для всієї банківської сфери.

Більш того, Правління Національного банку України рішенням від 09 березня 2022 року № 120-рш визначило Альфа-Банк Україна одним з системно важливих банків станом на 01 січня 2022 року, тобто, банком, діяльність якого впливає на стабільність усієї банківської системи країни.

Альфа-Банк Україна - український банк не за місцем реєстрації, а в серці. З перших днів війни Банк зібрав та перерахував на потреби ЗСУ та територіальної оборони на рахунок НБУ 130 млн грн благодійної допомоги від клієнтів-фізичних осіб та співробітників банку. Також Альфа-Банк Україна передав на потреби ВСУ 33 інкасаторських автомобіля, придбав 1 броньований автомобіль, 17 тепловізорів та інше обладнання для бійців, які захищають нашу країну.